Supermusli

Min egen supermusli

Här bjuder jag på en härlig musli, som jag själv äter ofta. Förutom att den är god, så har den bra näringsvärde och är lätt att göra ekologisk.

Recept

1 påse fiberberikade havregryn

200 gram solroskärnor

100 gram pumpakärnor

50 gram chiafrön

50 gram russin

100 gram tranbär

100 gram skalade hasselnötter eller valnötter

Beskrivning

Blanda havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, chiafrön och nötterna samt bred ut på en plåt. Torka i ugnen i cirka 2 timmar på 100 grader och låt svalna. Blanda i russin och tranbär.

Det är viktigt att du nu låter allt svalna, för annars bildas kondens i muslin som minskar hållbarheten. Njut tillsammans med naturell yoghurt, färska bär eller något annat du tycker om.

Lycka till!

//Mikaela

 

You may also like

Leave a comment